sâmbătă

Berea la cutie duce la impotenţă, morcovul îmbolnăveşte de cancer fumătorii

“Ce e mult strică” – este o zicală populară ce conţine o foarte condensată şi puternică doză de adevăr. În ultima vreme suntem bombardaţi cu tot felul de mesaje care promovează constant şi agresiv tot felul de produse. Fie că acestea sunt simple alimente, fie medicamente sau suplimente alimentare, comercianţii le laudă ca şi când fără acestea nu am mai putea trăi.
DoctoriOnline şi-a propus să vă prezinte şi care sunt pericolele ce pândesc organismul celor care consumă alimente, medicamente, suplimente alimentare sau produse naturiste după ureche, fără discernamânt sau în cantităţi exagerate. Deunăzi, v-am prezentat ce pericol se află în ceapă şi usturoi, ieri v-am prezentat contraindicaţiile plantelor medicinale, iar azi, DoctoriOnline, vă prezintă care sunt necazurile pe care le provoacă combinaţiile alimentare.
Chiar şi produsele care se folosesc în alimentaţia naturistă – fructele şi legumele – conţin compuşi care pot avea un efect puternic asupra unui organism bolnav.

Iată, aşadar, câteva recomandări:
Apa de la robinet. Evitaţi prepararea ceaiurilor folosind apa de la robinet. Amestecată cu clor (un element foarte activ şi agresiv, a cărui folosire a fost interzisă în toate ţările civilizate) poate provoca nişte combinatii chimice nedorite. Vezi aici cum stă Cancerul din sticlă
Apa fiartă nu se foloseşte după mai mult de 24 de ore după ce a fost pregatită, pentru ca devine nocivă. Apa fiartă capătă o structură nedorită, este săracă în oxigen şi absoarbe din aer mulţi viruşi, bacterii şi microorganisme. Folosirea permanentă poate provoca litiaza renală. Apa fiartă se consuma imediat după fierbere, sub forma de ceai, supă.
Băuturile ambalate în cutii de aluminiu conţin un conservant care provoacă producerea hormonilor feminini în organismul bărbătesc. Bărbaţii care beau constant mai mult de 5 cutii pe zi riscă să se aleagă nu numai cu o “burtă mare”, ci şi cu impotenţă şi cu marirea sânilor.
Berea este o băutură foarte apreciată şi foarte consumată, în special de bărbaţi. Dar trebuie să aflaţi că, în timp ce ea se evaporă, elimină anumite substanţe care ajung în mucoasa nazofaringiană şi conduc la scăderea libidoului (apetitului sexual) până la impotenţă.
Bostanul şi dovleceii conţin alcaloizi care provoacă inflamarea amigdalelor, iar folosirea îndelungată a seminţelor poate provoca uneori furunculoza. De asemenea, consumul de bostan este contraindicat în gastritele cu aciditate scăzută, în ulcerul stomacal, în formele acute de boli stomacale, şi in formele grave de diabet zaharat.
Brânza de vaci se va consuma în cantitati cât mai reduse de către cei cu afecţiuni grave la rinichi.
Cartofii consumaţi în cantităţi mari nu se recomandă bărbaţilor cu excitabilitate sexuală crescută.
Ceapa, în cantităţi mari, duce la tahicardie şi alte modificări în funcţionarea sistemului cardiovascular. Este contraindicată celor cu afecţiuni ale ficatului, rinichilor, pancreasului, cu ulcer stomacal şi duodenal.
Ciocolata este contraindicată persoanelor cu afecţiuni hepatice.
Compotul de caise nu e bun în cazul celor cu afecţiuni stomacale.
Curmalele nu se recomandă bolnavilor care au afecţiuni ale sistemului digestiv.
Alimentele de orice fel care au mucegăit trebuiesc aruncate. Mucegaiul produce toxine, inclusiv de natură cancerigenă, care nu se distrug nici prin fierbere.
Drojdiile sunt necesare organismului uman pentru reglarea metabolismului, pentru funcţionarea normală a sistemului nervos şi ca izvor de vitamine. Dar trebuie folosite cu atenţie. Ele trebuiesc înlăturate din meniul bolnavilor de hipertensiune, a celor cu afecţiuni ale tractului digestiv.
Hreanul irită membrana mucoasă a tractului digestiv.
Laptele, consumat rece, dereglează digestia. Pentru a-şi face efectul benefic asupra organismului, el trebuie încălzit puţin, trebuie consumat pe nemâncate, cu înghiţituri mici, ţinându-l cât mai mult timp în gură înainte de a-l înghiţi.
Lactatele, mai ales smântâna, sunt contraindicate celor cu afecţiuni hepatice.
Margarina conţine multe transizomere – acizi alifatici nesaturaţi -care dereglează funcţionarea fermenţilor, schimbând şi structura membranelor celulare. Ca rezultat, creşte nivelul colesterolului în sânge, precum şi riscul îmbolnăvirii de diabet şi infarct miocardic.
Mazărea şi fasolea consumate timp îndelungat, conduc uneori la apariţia durerilor de picioare şi uneori la periostita dentară. De asemenea, ceaiul din păstăile de fasole, recomandat mai ales celor bolnavi de diabet zaharat, reduce într-adevar nivelul zahărului din sânge cu 35%, dar dacă se supradozează, tot cu 35% se înrăutăţeşte şi vederea bolnavului.
Mărarul, folosit îndelungat şi în cantităţi mari, ca şi alte plante din familia lui, scade apetitul sexual la bărbaţi.
Menta şi mentolul, consumate în exces, constituie un impediment pentru femeile care vor să rămână însărcinate.
Morcovul poate fi o otravă pentru fumători. Intrând în reacţie cu elementele cancerigene din fumul de ţigară, betacarotenul provoacă apariţia cancerului.
Nucile, consumate în cantităţi mari, provoacă spasme ale vaselor sanguine din creier, dureri de cap şi constipaţie. Nu este indicat să se mănânce mai mult de 10 nuci pe zi (4 nuci pe zi este doza optimă). Folosirea intersă a preparatelor din nuci măreşte cantitatea de protrombina din sânge (factorul II de coagulare a sângelui), motiv pentru care trebuie folosite concomitent ceaiuri sau preparate din plante, care provoacă fluiditate sanguină: flori de boz, de castan, de tei, rădăcini de dud sau de zmeură. De asemenea, nucile nu se mănâncă pe stomacul gol dacă aciditatea sucului gastric este ridicată, sau în cazuri de inflamaţie intestinală.
Pâinea graham este foarte bună pentru slăbire, prevenirea constipaţiei şi vitaminizarea organismului. Dar grâul se stropeşte de câteva ori pe an cu substanţe chimice. Aproape toate toxinele se regăsesc în învelişul graului sunt prezente şi în graham.
Pepenele galben nu se recomandă mamelor care alăptează (uneori la copii apare alergia), de asemenea, nu se recomandă celor care suferă de diabet, duodenita, ulcer stomacal, dizenterie, diaree.
Produsele apicole, mai ales veninul de albină, nu se combină cu alcoolul. Din aceste motive, cu câteva zile înainte de folosirea veninului de la albină, se renunţă la orice fel de alcool, inclusiv bere.
Rodiile – supradozate înrăutăţesc vederea, strică smalţul dentar, irită membrana mucoasa a stomacului, provoacă vertij, crampe musculare, slăbiciune.
Roşiile nu se consumă atunci când bolnavul foloseşte preparate (medicamente) sulfamidice. Se va reduce la minim consumarea roşiilor în cazurile de: astm bronşic, menstre dureroase, boli ginecologice, diateza urică, litiaza renală.
Sorbitolul (înlocuitor al zahărului) poate provoca balonare sau constipaţie. Este contraindicat femeilor însărcinate.
Scorţisoara nu este indicată femeilor însărcinate, celor afectaţi de epuizare nervoasă, precum şi celor cu pielea foarte sensibilă.
Seminţele de floarea soarelui, consumate în exces, pot provoca leucoree.
Smântana are multiple calităţi, dar supradozată este contraindicată în cazurile de ulcer stomacal sau intestinal, gastrită hiperacidă, obezitate.
Strugurii şi stafidele, consumate împreună cu alte fructe şi legume în cantităţi mari, sau după care se bea lapte sau apă minerală, produc deranjamente ale funcţionării stomacului.
Sucul de sfeclă roşie, consumat proaspăt, ridică tensiunea arterială şi poate provoca spasme ale vaselor sanguine. Se recomandă ca sucul de sfeclă să fie consumat la două ore după ce a fost stors. Este de dorit să fie amestecat şi cu alte sucuri (morcovi, mere, varză).
Uleiurile volatile (eterice) sunt substanţe medicinale puternice şi se folosesc în medicina naturistă de mai bine de 5.000 de ani. Unele dintre ele, folosite în aromoterapie, sunt contraindicate femeilor însărcinate, bolnavilor de alergie, spasm bronşic, epilepsie, hipertensiune gravă si celor care au suferit de atacuri cardiace, infarcturi de miocard şi accidente vasculare cerebrale.
Usturoiul irită mucoasa tractului digestiv; consumat în exces, inhibă centrul respirator şi provoacă diaree şi voma.
Vinetele acumulează o substanţă otrăvitoare – solanina. Pentru a le consuma fără grijă, înainte de preparare, ele se ţin câteva minute în apă clocotită.
Vitamina A, în doze mari, provoacă căderea părului, dar în doze mici stimulează creşterea lui.
Zahărul este contraindicat femeilor însărcinate, deoarece scade nivelul calciului.

Niciun comentariu: