Specialiştii revistei “Avantaje” îţi arată 10 superalimente care, gătite în aşa fel încât să capete şi-un gust delicios, te vor ajuta să-ţi păstrezi tonusul şi energia mai mult timp. Consumă-le cât mai des ca să te simţi bine.
1.QUINOA. Este o cereală care conţine proteinele şi aminoacizii pe care îi găseşti în carne, însă fără grăsimi sau colesterol. Consum-o în amestec cu suc de lămâie şi mărar tocat.
2.AFINELE. Sunt pline de fibre şi de antioxidanţi. Consumă- le cu iaurt şi cu nucşoară.
3.GRÂUL BULGUR. Este plin de potasiu, vitamina B şi calciu. Consumă-l în combinaţie cu legume la grătar şi cu miere.
4.SARDINELE. Sunt bogate în proteine, pline de vitaminele D şi B12, fiind şi o sursă de calciu şi acizi graşi Omega 3. Taie-le şi consumă-le într-o salată cu castraveţi, roşii şi pătrunjel.
5.SFECLA ROŞIE. Este una dintre legumele-minune, conţine cantităţi mari de beta-caroten, vitaminele B şi calciu. Consum-o fie sotată cu usturoi tocat, fie în combinaţie cu paste la cuptor.
6.CARTOFII DULCI. Au un indice glicemic scăzut şi conţin multe substanţe nutritive. Consumă-i gătiţi la cuptor, piure sau cu ardei roşii.
7.FASOLE EDAMAME. Un soi tânăr de fasole, cu aceeaşi cantitate de proteine conţinută de un curcan la grătar. Consum- o fiartă şi pisată, cu usturoi, cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
8.MIGDALELE. Sunt o sursă bogată de acizi graşi, care vor contribui la sănătatea inimii şi a vaselor de sânge. Consumă- le tăiate şi adăugate mâncărurilor cu orez şi stafide.
9.SPANACUL. O sursă sigură de fier şi flavonoide, care sunt pline de antioxidanţi şi au proprietăţi anticancerigene. Consumă-l sub formă de salată, fie gătit, în combinaţie cu orez.
10.IAURTUL GRECESC. Conţine probiotice, care ajută la funcţionarea normală a digestiei şi la îmbunătăţirea imunităţii. Amestecă- l cu chimen, castraveţi tăiaţi şi usturoi, ca un fel de supă sau ca sos pentru puiul la grătar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu