Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, a declarat, joi, la emisiunea "Sub semnul întrebării" difuzată de B1 TV, că apa de la robinet nu se purifică complet prin fierbere, ci astfel se elimină doar anumiți contaminanți.
Acesta a precizat că nitrații și nitriții nu sunt eliminați prin procedeul fierberii apei, acest lucru fiind unul destul de grav din moment ce sugarii au toleranță mult mai mică la aceste substanțe decât adulții.
"Prin fierbere, cel mult, pot fi inactivați contaminanții biologici, virusuri, bacterii, ouă de paraziți. Dar toți contaminanții chimici nu se distrug prin fierbere. Pentru copii dozele de nitrați și de nitriți sunt mult mai mici, mai ales la sugari", a explicat invitatul.
Gheorghe Mencinicopschi a adăugat că în anumite cazuri se poate chiar constata decesul sugarilor, dacă mamele pregătesc laptele pentru aceștia cu apă contaminată cu nitrați sau nitriți.
"Mămicile care se hazardează și fac o formulă de lapte pentru un sugar cu apa de la fântăna din curte poate provoca moartea sugarului. Aceste cantități de nitrați sunt suficiente uneori, poate chiar să decedeze", a încheiat directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu