duminică

Ce nu știai despre piperul negru

Pe lângă faptul că este un condiment care dă gust mâncărurilor, piperul negru are o serie de beneficii asupra organismului. Iată câteva dintre ele!

Îmbunătățește digestia

Piperul negru stimulează papilele gustative, care trimit o comandă stomacului să secrete mai mult acid clorhidric, îmbunătățind astfel digestia. Acidul clorhidric are un rol important în digestia proteinelor și a altor componente alimentare din stomac.

Atunci când organismul nu secretă suficient acid clorhidric, alimentele rămân mai mult timp în bolul alimentar, determinând apariția arsurilor și a indigestiilor.

În plus, datorită proprietăților antioxidante și antibacteriene, piperul negru protejează sistemul digestiv de bacteriile intestinale nocive, care pot duce la apariția gazelor, diareei sau constipației.

De asemenea, piperul negru are grijă de siluetă, întrucât stimulează descompunerea celulelor grase și reduce conținutul de grăsimi.

Este un bun antidepresiv natural

Piperul negru ajută la asimilarea substanțelor nutritive, precum seleniu, vitamina B, curcumină și beta-caroten în toate țesuturile organismului, îmbunătățind astfel starea generală de sănătate.

Persoanele care au episoade depresive pot consuma piper negru în cantități mai mari, întrucât este dovedit a fi un bun antidepresiv natural.

Previne apariția cariilor dentare

Condimentul este un aliat de nădejde și în lupta contra bacteriilor din cavitatea bucală, prevenind apariția cariilor și a durerilor dentare.

Nu în ultimul rând, piperul negru combate tusea și reduce simptomele răcelii și ale sinuzitei.

Niciun comentariu: