Vara ne-a cotropit. Pe langa aerul aproape inrespirabil, ne vom mai confrunta cu o problema. Transpiratia. Vrem nu vrem, ea apare, doar e fenomen natural. Transpiratia ne ajuta sa ne pastram o temperatura constanta in corp. Dar poate deveni si o foarte jenanta problema: miros urat, pete pe haine. E greu sa fii fresh in astfel de conditii, dar nu imposibil. Iata 10 ponturi pentru ca transpiratia sa nu strice reputatia.
Faceti dusuri reci. Chiar daca acest lucru nu va este taman pe plac, evitati baile fierbinti. Dupa ce v-ati spalat cu sapun si v-ati clatit cu apa din abundenta, uscati-va cu un prosop. Se elimina astfel bacteriile care se aduna in zonele calde si umede ale corpului si care duc la mirosul neplacut.
Folositi antiperspirante. Deodorantele doar mascheaza mirosul cauzat de transpiratie, nu o previne. Cand alegeti un model de spray asigurati-va ca pe eticheta scrie antiperspirant.
Utilizati bicarbonat de sodiu.Pudra de bicarconat impiedica dezvoltarea bacteriilor, fiind astfel un foarte util agent natural impotriva mirosurilor urate. O puteti aplica pe stick-ul antiperspirant sau pe bila roll-on-ului. Puteti adauga putin bicarbonat si in masina de spalat pentru a scoate mirosul de transpiratie imbibat in haine. De asemenea, o puteti presara in incaltari. Nu numai ca se va impiedica dezvoltarea bacteriilor in pantofi, dar puteti scapa si de mirosurile neplacute.
Purtati haine din fibre naturale. Transpiratia este accentuata de obiectele vestimentare care nu lasa pielea sa respire. Este recomandata evitarea hainelor din materiale sintetice si optarea pentru fibrele naturale: in, bumbac. De asemenea, hainele inchise la culoare atrag si mai tare caldura, drept pentru care imbracati-va in culori deschise.
Purtati haine largi.Daca aveti haine stramte, pielea nu va avea suficient aer. Acest lucru duce la supraincalzire si, deci, la transpiratie. N-ar fi rau nici sa aveti un tricou din bumbac pe dedesuptul camasii. Tricoul va absorbi transpiratia. In plus puteti lua oricand la voi un tricou de schimb.
Apretati hainele.Purtarea hainelor apretate previne lipirea de piele, creandu-se astfel un spatiu intre camasa si piele. Aerul va circula astfel mai usor si pielea va fi racorita.
Pastrati-va calmul.Stresul si emotiile puternice contribuie la stimularea glandelor sudoripare. Asa ca este recomandat sa nu consumati bauturi energizante sau alcool si sa nu fumati. Substantele chimice din aceste produse vor duce la incetinirea circulatiei sangelui.
Hidratati-va.Apa este vitala pentru viata. Expertii recomanda intre 6 si 8 pahare pe zi. Hidratarea ajuta la pastrarea unei temperaturi scazute in corp, ceea ce duce la mai putina transpiratie. Recomandate sunt ceaiurile calde, NU fierbinti. Desi tendinta cand ti-e cald este sa bei ceva rece, acest lucru face mai mult rau decat bine. La o bautura rece, organismul lucreaza pentru a incalzi acel lichid. In cazul bauturilor calde, insa, va lucra pentru a-l raci.
Slabiti.Majoritatea celor care se plang de transpiratie excesiva sunt supraponderali. Asa ca, n-ar fi rau sa dati jos kilogramele in plus.
Atentie la ce mancati.Alimentele dulci, condimentate sau cele procesate chimic conduc la accentuarea procesului de transpiratie. Asa ca trebuie evitate cu orice pret. Consumati alimente bogate in complexul de vitamine B, cum sunt cerealele integrale, ciresele, merele, portocalele, piersicile, pepenele, prunele, salata, castravetii, pestele, ouale, fasolea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu