Petru Buiuca este marele câştigător al finalei "MasterChef", care a fost difuzată miercuri seară la Pro TV, el câştigând şi marele premiu în valoare de 50.000 de euro, după ce a încântat juriul cu talentul său gastronomic.
Petru Buiuca are 23 de ani şi a crescut în Constanţa. El locuieşte în prezent în Bucureşti, unde a venit odată cu admiterea la o facultate cu profil economic, se arată pe site-ul masterchef.protv.ro.
Petru lucrează ca office manager la un birou de arhitectură. Cu toate acestea, gătitul este marea sa pasiune. Spune că întotdeauna i-a plăcut să gătească şi îşi aminteşte că la vârsta de 5 ani se ducea în bucătărie şi îşi ajuta tatăl la gătit.
Când avea vârsta de 9 ani şi mamei sale i-a fost rău, Petru s-a văzut nevoit să o ajute şi a încălzit lapte pentru ea. Deşi aragazul i se părea un monstru, a încălzit laptele şi i-a pus şi scorţişoară, devenind astfel eroul mamei lui. De atunci, spune Petru, nu a mai ieşit din bucătărie.
A învăţat să gătească singur şi mărturiseşte că îşi doreşte ca în curând să mănânce şarpe, homar gigant şi tarantule. Găteşte orice şi spune că în momentul în care vede ingredientele îi vin în minte multe reţete. Petru mai spune că iubeşte atât de mult gătitul încât şi noaptea visează că scrie reţete.
Cel mai mult îi place să gătească preparate cu şofran. "'MasterChef' pentru mine înseamnă, în sfârşit, locul în care văd oameni pasionaţi de mâncare, de inovaţie în bucătărie, oameni care să îşi lase sufletul în farfurie şi să îl împărtăşească celorlalţi, oameni care vor să se autodepăşească în bucătărie", mai spune Petru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu