joi

Cum sa stimulezi memoria copilului tau

Uneori, cei mici se confruntă cu dificultăţi în memorarea anumitor informaţii. De aceea, este necesar să acordăm puţină atenţie acestui aspect şi, atâta vreme cât problema poate fi corectată fără ajutorul unui specialist, de ce nu am încerca-o?!

Există nenumărate metode prin care putem stimula memoria, care mai de care mai distractive. Vă prezentăm câteva dintre trucurile pe care le-aţi putea folosi pentru a-l ajuta pe pitic:

Puzzle-urile, soluţia ideală
O primă metodă ar fi aceea de a-l convinge pe cel mic să facă puzzle. Acest joc stimulează abilităţile cognitive, vizuale şi de analiză ale micuţului. Atunci când alegeţi acest joc, încercaţi să optaţi pentru cel potrivit vârstei copilului atât ca mărime, cât şi ca dificultate. De asemenea, Monopoly, ŢOMANAP, Fazan sau Geamantanul sunt alte jocuri interactive ce pot stimula memoria.

Inventaţi jocuri interactive şi amuzante
Cu cât este mai activ, mai amuzant felul în care îi prezentaţi copilului informaţiile, cu atât mai repede şi pentru o perioadă mai lungă le va reţine. Un alt joc interesant ar putea fi şi următorul: aşezaţi pe o tavă mai multe obiecte micuţe (dacă sunt figurine din desene animate, cu atât mai bine). Apoi lăsaţi piticul să le privească pentru câteva minute, după care puteţi ascunde tava. Cereţi-i să-şi reamintească apoi obiectele pe care le-a văzut.

„Mima”
Un alt joc demn de luat în seamă este „Mima”. Pe lângă faptul că este extrem de amuzant, aveţi ocazia de a-l juca împreună în fiecare seară şi de a stimula atât memoria celui mic, cât şi pe a dumneavoastră. În plus, prin intermediul acestui joc, conexiunile de familie se vor întări.

Cursuri de actorie
Dacă vă permiteţi, puteţi să-l duceţi pe cel mic şi la câteva cursuri de actorie. Îi vor dezvolta simţul de observaţie, logica, memoria, concentrarea şi discernământul.

Niciun comentariu: